Stel cookie voorkeur in

Djembé speler op school

Tijdens het thema "De Sluis reist de wereld rond" wordt er in de kleutergroepen gespeeld en gewerkt over Afrika. Muziek en dans hoort daar natuurlijk bij. Dus daarom hebben we Johan op de Weegh uitgenodigd om bij ons op school djembé te komen spelen.

De kleutergroepen gingen om de beurt naar de gymzaal. Johan vertelde eerst hoe een djembé wordt gemaakt en liet ons horen hoe een djembé klinkt en speelde ritmes. De kinderen waren onder de indruk van het geluid. Toen mochten de kleuters zelf een instrument pakken en samen met Johan hebben ze muziek gemaakt en ritmes gespeeld en de kinderen genoten daarvan. Daarna mochten de kinderen dansen op ritmes van de djembé en wie wilde mocht luisteren naar de muziek of meespelen op een instrument. Prachtig om te zien hoe vrij kinderen aan het dansen en spelen waren.

Johan had ook een klankpan mee. Met onze ogen dicht hebben we geluisterd naar de klanken. Het was mooi om te ervaren hoe gefocust de kinderen aan het luisteren waren en op gingen in de muziek.