Stel cookie voorkeur in

Pepernotenfabriek

Pepernotenfabriek op basisschool De Sluis.

Op basisschool de Sluis is de hal van groep 1, 2 en 3 veranderd in een pepernotenfabriek. Toen de kinderen maandag 19 november binnenkwamen waren ze blij verrast. Ze keken hun ogen uit. Samen met hun juf gingen ze op onderzoek uit.

De afgelopen dagen is er al met veel plezier gespeeld, ontdekt en gecreëerd. In de bakkerij kunnen de kinderen met pepernotendeeg pepernoten maken en andere lekkernijen. In de bouwmarkt kunnen ze  bouwmaterialen kopen die ze nodig hebben voor het maken van een pepernotenmachine die ze daarna samen mogen bouwen en knutselen. En wie wil kan eerst in de tekenkamer een werktekening maken op het bord. In de controlekamer kunnen de pepernoten geteld en gewogen worden. In het testlab wordt in een sjoelbak getest of de pepernoten wel glad genoeg zijn en natuurlijk moet er ook even geproefd worden. Op de lichtbak worden prachtige creaties gemaakt met snoepgoed.
En tot slot kunnen er zakjes voor de pepernoten gemaakt worden in de inpakcentrale.

Deze rijke leeromgeving nodigt kinderen uit om zelfstandig op onderzoek uit te gaan en van alles te ontdekken. Dat is wat kinderen graag doen en spelenderwijs doen ze allerlei leerervaringen op.